Artificial Intelligence (Τεχνητή Νοημοσύνη)

Άνθρωποι και “Έξυπνες Μηχανές”

Συνεργασία ή Ανταγωνισμός?

Οι  αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης είναι σχεδιασμένοι από ανθρώπους, έχουν όμως την ικανότητα να εξελίσσονται μόνοι τους  χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές, όπως το Deep Learning, για να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους και να λάβουν επιχειρηματικές αποφάσεις με ταχύτητα και αξιοπιστία.

 Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε όσους  θέλουν να ενημερωθούν και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης. Σε όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Το σεμινάριο δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα της πληροφορικής

 Γιατί είναι σημαντικό να είμαστε ενημερωμένοι;

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence - ΑΙ) αλλάζει καθημερινά τον τρόπο που εργαζόμαστε, που αναζητούμε πληροφορίες, που προσφέρουμε υπηρεσίες, που κάνουμε τις αγορές μας…

Έρευνα της Gartner παρουσιάζει το “Artificial Intelligence Everywhere” ως μία από τις 3 "κυρίαρχες μεγα-τάσεις" στην τεχνολογία.

Όροι όπως Chatbots, Machine / Deep Learning ακούγονται όλο και πιο συχνά.

Τι όμως είναι hype και τι μπορεί να φέρει πρακτικά αποτελέσματα;

 Τι χρειάζεται να γνωρίζω για την Τεχνητή Νοημοσύνη τώρα?

Πώς μπορώ να αξιοποιήσω την Τεχνητή Νοημοσύνη για να:

ü  Εξυπηρετήσω καλύτερα τους πελάτες μου και με μικρότερο κόστος;

ü  Πάρω καλύτερες αποφάσεις γρηγορότερα;

ü  Καταλάβω καλύτερα το target group μου;

ü  Φέρω πραγματικά αποτελέσματα;

 Να φοβάμαι πως εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης θα πάρουν τη δουλειά μου;

Τι λάθη να αποφύγω και πως; 

Τι θα κερδίσω από το σεμινάριο?

Θα είμαι σε θέση να συνειδητοποιήσω:


ü  Την σημασία της ευελιξίας στις επιχειρήσεις. Cognitive computing

ü   Ποιες θέσεις δημιουργούνται και  ποιες καταργούνται?

ü  Ποιους σημαντικούς ρόλους και ποιες θέσεις εργασίας  αναλαμβάνει η  Τεχνητή Νοημοσύνη?

ü  Πως θα αναπτυχθεί ο Άνθρωπος για να είναι ανταγωνιστικός στην εποχή των   μηχανών?

ü  Άνθρωποι και Μηχανές –Μια συνεργασία για τα καλύτερα αποτελέσματα και  γρηγορότερες αποφάσεις.

ü  Τι χρειάζεται να κάνω και τι να αποφύγω ως εταιρεία ή  εργαζόμενος και ποιες δεξιότητες να αναπτύξω

Διάρκεια: 1 ημέρες (5 ώρες).
Τετάρτη, 03/10/2018 – 16:00-21:00.

 Κόστος Σεμιναρίου:  Το κόστος του σεμιναρίου είναι 125 € (απαλλάσσεται από ΦΠΑ)* για 5 ώρες εκπαίδευσης και για ένα τμήμα. Υπάρχει η δυνατότητα επιδότησης από  το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% του ΟΑΕΔ.

Στο σεμινάριο δίνονται: Ειδικές σημειώσεις του σεμιναρίου - Βεβαίωση Παρακολούθησης  -Δελτίο Αξιολόγησης του σεμιναρίου

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ


Δρ. Γιώργος Γιαννακόπουλος

Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος από νωρίς αγάπησε τον κόσμο της Πληροφορικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης, γεγονός που τον οδήγησε στην απόκτηση πτυχίου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Παράλληλα με τις σπουδές του εργαζόταν σε επιχειρήσεις πληροφορικής σε τομείς όπως Ιατρική Πληροφορική και Διαδίκτυο. Λίγο αργότερα έκανε στροφή προς την έρευνα με μια διδακτορική διατριβή στην Τεχνητή Νοημοσύνη, και πιο συγκεκριμένα στην αυτόματη εξαγωγή περιλήψεων, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Μετά το πέρας του διδακτορικού, ανέπτυξε ερευνητική δραστηριότητα εντός και εκτός Ελλάδας, με βασικό χώρο εργασίας το ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος". Έχει εργαστεί σε διάφορα διεθνή και εθνικά ερευνητικά έργα, σε τομείς όπως τα Μεγάλα Δεδομένα, ο Σημασιολογικός Ιστός, η Ανάλυση Συναισθήματος, η Εξόρυξη Κειμένου. Το 2012, συνίδρυσε τη βραβευμένη, αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία "Επιστήμη για Σένα" / SciFY, που αναπτύσσει ανοιχτές λύσεις σε κοινωνικά προβλήματα, αξιοποιώντας ερευνητικά δεδομένα. Τα τελευταία χρόνια η ερευνητική του δράση τον οδήγησε στη διδασκαλία, καθώς διδάσκει σε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σχετικά με τη Γνωσιακή Επιστήμη (ΕΚΠΑ) και την Επιστήμη Δεδομένων (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος").

 

Ο Ηρακλής Βαρλάμης είναι επίκουρος καθηγητής στη Διαχείριση Δεδομένων στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Επιστήμη Υπολογιστών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, έχοντας προηγουμένως κάνει το
Master του στο UMIST στη Βρετανία.

Η έρευνά του εστιάζει στην εξόρυξη γνώσης από το web, την ανάλυση συμπεριφορών σε κοινωνικά δίκτυα και την ειδησεογραφία και τη δημιουργία και διαχείριση επιχειρηματικής γνώσης.  Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια στα προαναφερόμενα αντικείμενα και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ερευνητικά έργα με αντικείμενο τη διαχείριση δεδομένων και την εξόρυξη γνώσης. Επιπλέον έχει κατοχυρώσει με πατέντα ένα σύστημα που μπορεί να ομαδοποιήσει έγγραφα του web (π,χ, άρθρα, κείμενα), αξιοποιώντας το περιεχόμενο και τα links τους.Συνεργάζεται ως Technology Mentor με ελληνικές εταιρείες πληροφορικής.